You are currently viewing Kære død, jeg har udsat mødetidspunktet

Kære død, jeg har udsat mødetidspunktet

Kære døden, jeg er nødt til at flytte vores aftale 42 år ud i fremtiden

Tak for invitationen i januar 2017 mærket #ovariecancer #æggestokkecancer i stadie virkelig skidt statistik for overlevelse.
Og så reminderen igen i februar 2019

Jeg ved godt at vi to skal mødes sådan rigtigt på et tidspunkt igen.
Men efter nøje at have gennemlæst dit tilbud om returbillet til det hinsides, har jeg besluttet at leve livet til jeg er 100 år gammel.

Og jo, ved godt at du er en del af livet.
I Nichiren Daishonins buddhismen mener man, at du tilhører en af de fire største lidelser at overkomme: Fødsel, sygdom, alderdom og død

Men ser du, her i Danmark taler vi helst ikke OM døden, og vi taler slet ikke MED døden! Vi har på en eller anden måde en forestilling om, at døden kommer stille og roligt når man alligevel er over 100 år gammel og træt af dage og sover stille ind i en seng omgivet af familie og pårørende i sit hjem og med et smil på læben….

De som kender døden tæt på kan tale med om, at det langt fra altid er sådan det forholder sig.
Du kommer også og henter børn, unge forældre, unge mennesker i trafikulykker og du kommer ofte lige i kølvandet på store lidelser og sygdom.

Du er sådan en lidt ubuden gæst, som ingen rigtig vil snakke med og som bare fylder hele sofaen, spiser alle de bedste kager og forsvinder ud af det blå med nogle af de mest vidunderlige mennesker i selskabet.

Og da du kom blæsende ind i mit liv og tilbød MIG returbilletten til det hinsides fik jeg et kæmpe chok og så fik jeg samtidig indtrykket af, at du var uløseligt forbundet med frygten.
Men det er du så ikke, fandt jeg ud af.
Da jeg, med stor hjælp fra sundhedsbehandlere, venner og familie, havde fået mulighed for at vælge livet til igen og du forsvandt, blev frygten boende hos mig. Det er en virkelig speciel gæst at have på besøg. I en lang periode vækkede den mig både om natten og tidligt om morgenen for at fortælle, at måske i dag var dagen hvor jeg skulle sige farvel til mine nærmeste og livet her på planeten. Med andre ord så truede frygten mig hele tiden med, at du ville komme igen med flere billetter til både mig og min familie.
Men som sagt
Jeg har besluttet at leve
Jeg har en del jeg skal nå nemlig
Være sammen med min familie
Holde foredrag
Synge
Danse
Spise
Elske
Gå ture i al slags vejr
Møde mennesker på min vej, og meget andet Mærke at jeg lever.

Nu her i 2020 er jeg ved at få rigtig meget mod på livet igen.

Hvis du har tid så tag lige en snak med frygten om de der frygtscenarier den afspiller i folks hoveder, den bruger dig som hovedperson i alle filmene… bare så du ved det ..

Det tog AL min energi at få vendt tingene oppe i hovedet. Få sat andre film på. Få genstartet troen, håbet og kærligheden så mit hjerte og mit sind kunne falde til ro og konstatere at jeg er i live.
Hver dag øver jeg mig
Jeg står tidligt op
Inden mit eget fundamentale mørke vågner
Jeg mediterer
Træner
Er taknemmelig for livet i alle hverdagens mirakler
Og nu går der længere og længere tid imellem at frygten kommer forbi
Den er der
Men den er svagere i styrke
Troen håbet og kærligheden har overtaget pladsen
Jeg er klar til at leve livet
Nu med
Ro
Stilhed
Nærvær
Tro håb og kærlighed

Så måske var du det WAKE up Call jeg havde brug for
Livet er et mirakel
Ingen tvivl
Det ved jeg nu

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Right here is the right blog for anyone who wants to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need toÖHaHa). You certainly put a fresh spin on a subject that has been written about for many years. Excellent stuff, just excellent!

Skriv et svar